in

Časy se MĚNÍ! Top 10 jídel, které bývaly pro CHUDÉ a teď se podávají v LUXUSNÍCH restauracích.

instagram.com instagram.com
Reklama

Přísloví „Nutnost je matkou vynálezu“ dokonale popisuje situaci, pokud jde o určování původu některých receptů. Byli vymyšleny v různých částech světa díky vynalézavosti obyčejných lidí. A přestože obyčejní lidé museli vařit své pokrmy pouze z úzké nabídky dostupných produktů, konečné výsledky stály za to. Právě proto se z těch nejprostších pokrmů pro chudé dnes staly doslova pochoutky podávané i v luxusních restauracích.

1. Pizza

2. Pufferfish – Čtverzubec

3. Merlík čilský – Quinoa

4. Sushi

5. Francouzská cibulová polévka

6. Tiramisu

7. Bigos

8. Sýr Livarot

9. Losos

View this post on Instagram

Losos, ukusan, brz i zdrav obrok Podelicu sa vama najlakši način za spremanje lososa, čiji je rezultat zdrav i ukusan obrok, koji čak i moje dete obožava. Potrebno je 500gr lososa Začini-morska so, biber, bosiljak po ukusu, svež ili sušeni peršun. Maslinovo ulje Maslac Krompir kao prilog Isecete losos kao ja na slici, na srednje debele parčiće, svako parče lepo namazete maslinovim uljem, posolite i stavite biber, pa tako mariniran ostavite da odstoji do spremanja, možete ga pripremiti i veče pre. U rerni ga pecete na 200stepeni, nekih 20-25minuta, da bude pečen, a da se ne presusi. Za to vreme iseckate krompir i možete ga peći u rerni ili bariti. Pošto volim mlade krompirice, ja sada njih pečem kao prilog, inače je to često bareni krompir. Za to vreme otopim 50gr maslaca ( obično to radim u mikrotalasnoj) i u to dodam morske soli i kašičicu susenog ili svežeg peršuna. Kada je losos gotov, serviram ga uz krompiriće i topli maslac kojim prelijem i losos i krompir. Bude preukusno. *Moj savet je da kupujete svež losos, jer je mnogo ukusniji. *Umesto peršuna možete staviti i sitno seckanu nanu, daje poseban ukus. Prijatno🌸 . . . . . . . . . #losos #salmon #rucak ##večera #idejezarucak #recepti #kuvanje #foodblogger

A post shared by Jasna Eric (@miris_aprila) on

10. Špagety

Tak to vidíte. Tolik dobrých a známých jídel, které dnes patří v restauracích k tomu dražšímu průměru jídel, byly kdysi pokrmy pro chudé, protože jejich příprava byla velmi levná. Samozřejmě příprava je levná i dodnes, to jen dnešní lidé si k tomu navymýšlí bůh ví co, aby to měli náležitě zaplaceno.

Čerpali jsme z brightside.me

Reklama